DATA-DRIVEN 3D-PRINTED PRESTATIETECHNOLOGIE ONTWORPEN OM U VOORUIT TE GAAN

Vandaag onthullen we de volgende stap in datagedreven 3D-geprinte middenzoolinnovatie, de adidas 4DFWD. Door jarenlange sportgegevens te combineren met de unieke technologie van 3D-printen, is adidas 4DFWD gemaakt om hardlopers een geheel nieuwe hardloopervaring te bieden.

Al meer dan vier jaar ontwikkelen we in samenwerking met Carbon 4D-rastertussenzooltechnologie. Combineren van atleetgegevens en Carbon’s Digital Light SynthesisTM technologie om nauwkeurig afgestemde 3D-geprinte tussenzolen te produceren. adidas 4D-schoenen zijn een van de eersten ter wereld die deze geavanceerde technologie gebruiken die de mogelijkheid biedt om tussenzolen af ​​te stemmen op specifieke bewegingspatronen, zodat atleten bij elke stap kunnen genieten van precisieprestaties.

Uit dit proces is de nieuwe adidas 4DFWD-roostermiddenzool ontstaan. Geïdentificeerd uit een van de vijf miljoen mogelijke roosterstructuren en gemaakt van 40% biobased materiaal, is de vlinderdasvormige FWD CELL speciaal gecodeerd om naar voren te comprimeren bij verticale impact. In vergelijking met eerdere generaties 4D-middenzool genereert adidas 4DFWD drie keer zoveel voorwaartse beweging onder verticale belasting in mechanische testomstandigheden. Dientengevolge wordt de piekremkracht die de atleet tijdens het hardlopen ervaart met 15% verminderd, aangezien de tussenzool deze verticale impactkrachten omleidt in horizontale voorwaartse beweging – dopleveren loopeconomie vergelijkbaar met die van Ultraboost-middenzolen in laboratoriumomstandigheden.

adidas 4DFWD is getest door middel van een reeks biomechanische testprocedures aan de Universiteit van Calgary, die specifieke gebieden analyseerde, zoals voorwaartse beweging, remkracht en zuinigheid. Het concept werd ook uitgebreid getest met adidas-lopers uit de buurt van het creatieteam in Duitsland en een zorgvuldig geselecteerd cohort van hardloopmakers op hoog niveau in de VS. Bovendien werden geavanceerde cognitieve waarnemingstests uitgevoerd aan de Arizona State University.

4D-technologie biedt ons de mogelijkheid om te ontwerpen op een manier die conventionele tussenzolen van schuim niet toestaan. We hebben ons laten inspireren door de eerste generatie 4D-rastertussenzool en zijn onszelf de uitdaging aangegaan om deze naar een hoger niveau te tillen. Miljoenen potentiële roosterstructuren coderen om te zien of we specifiek konden ontwerpen om negatieve mechanische krachten tijdens het hardlopen tegen te gaan.

In nauwe samenwerking met Carbon, onze productteams en testers hebben we een perfecte tussenzool met rooster gevonden die is ontworpen om onder belasting naar voren te comprimeren en mechanische krachten tegen te gaan, terwijl we een uniek glijgevoel voor onze hardlopers bieden.

Sam Handy, VP Design, adidas Running

Als aanvulling op de adidas 4DFWD-tussenzool is een nieuw PRIMEKNIT-bovenwerk gemaakt van gerecycled polyester. Biedt hardlopers een superlichtgewicht premium bovenwerk dat de voet omhult in een naadloze sokachtige pasvorm. Historische kaartgegevens zijn gebruikt om het PRIMEKNIT-bovenwerk zo te coderen dat het perfect aansluit bij de unieke eigenschappen van de 4DFWD-tussenzool. Helpt hardlopers alle steun en comfort te geven die ze nodig hebben tijdens het hardlopen.

4DFWD
Bij adidas zijn we altijd op zoek om inzichten van atleten te combineren met nieuwe en innovatieve technologieën om de best presterende hardloopproducten te creëren. Met deze aanpak willen we verschillende hardlopers dienen en verrassen met verschillende ervaringen, afhankelijk van hun behoeften, namelijk om sneller te rennen, of om persoonlijke doelen te bereiken, of om langer te rennen, of om meer comfort te voelen, wat altijd nieuwe waardevolle voordelen oplevert. dat lopers kunnen voelen.

Deze innovatie op het gebied van de middenzool positioneert adidas 4DFWD als onze meest geavanceerde digitaal geprinte hardloopzool tot nu toe en toont het potentieel van 4D-technologie om fysica en biomechanische studies om te zetten in prestatieoplossingen. We kunnen niet wachten tot hardlopers dit nieuwe product voelen en ervaren dat nieuwe en opwindende sensaties zal opleveren.

Alberto Uncini Manganelli, SVP en GM adidas Running & Credibility Sports

De adidas 4DFWD komt in drie specifieke kleurstellingen, waaronder een speciale Tokyo Collection-drop, die deze zomer de belangrijkste podiumschoen voor atleten in Tokio wordt. De adidas 4DFWD wordt als eerste gelanceerd in een zwarte en fluorescerende oranje colorway en is vanaf 15 mei beschikbaar voor Creators Club-leden.e. De Tokyo Collection colorway is beschikbaar vanaf 1 julistvoor een wereldwijde daling vanaf 12 augustuse.

Ga voor meer informatie naar: www.adidas.com/4d. Volg het gesprek op Instagram, Facebook en Twitter met #adidas4DFWD en @adidasrunning.

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Adidas-broek.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart