DE EERSTE SCHOEN VAN HET MERK MET

Vandaag kondigen we samen met Allbirds het eerste product uit onze samenwerking aan, FUTURECRAFT.FOOTPRINT. Met 2,94 kg CO2e vertegenwoordigt het een persoonlijk record voor beide merken als resultaat van een collectieve ambitie om een ​​prestatiegerichte hardloopschoen te maken zonder ecologische voetafdruk.

Toen we de mogelijkheden zagen om een ​​koolstofneutrale toekomst voor sport en stijl te versnellen, sloegen we de handen ineen om een ​​uniek partnerschap te smeden: het openstellen van hun materialen, toeleveringsketens en innovaties voor elkaar.

Met elk paar met een ecologische voetafdruk van slechts 2,94 kg CO2e en gemaakt met 63% minder uitstoot*, toont FUTURECRAFT.FOOTPRINT een nieuwe benadering van duurzamer ontwerp en een alternatieve productiemethode die de CO2-impact drastisch vermindert.

Onze samenwerking met Allbirds is een baken van wat er kan gebeuren als concurrerende merken uit dezelfde branche de mogelijkheden zien om samen te ontwerpen. Door echt te co-creëren en elkaar open toegang te bieden tot kennis en middelen – zoals de kennis van Allbirds over koolstofberekening en ervaring met natuurlijke materialen, en de capaciteiten van adidas op het gebied van productie en prestatieschoeisel – is dit een oproep tot actie voor andere merken, en een mijlpaal in de sportindustrie die CO2-neutraliteit bereikt.

Brian Grevy, Executive Board Member Global Brands bij adidas

Door een koolstofarm ontwikkelingsproces te omarmen, werkten teams digitaal samen van ontwikkeling tot levering, in meerdere tijdzones aan weerszijden van de wereld. Samen hebben de tegenhangers van Allbirds en adidas op het gebied van productontwerp, materiaalinnovatie, duurzaamheid en toeleveringsketen elk onderdeel en alle aspecten van het proces met een analytische methodologie bestudeerd. In minder dan 12 maanden hebben ze materialen, productietechnieken en zelfs verpakkingen opnieuw uitgevonden om de laagst mogelijke voetafdruk te bereiken – terwijl ze de visie nastreefden voor een koolstofarme schoen zonder concessies te doen aan de prestaties.

SS21_FUTURECRAFT_ALLBIRDS_BRAND_INNOVATION_PRODUCT_KV_2_PAIR

Wij zijn van mening dat de uitdaging om de klimaatverandering op te lossen het probleem van onze generatie is en dat het oplossen ervan niet alleen zal worden gedaan. We moeten op zoek naar nieuwe businessmodellen, nieuwe innovaties en nieuwe manieren van samenwerken.

Onze samenwerking met adidas is daar een voorbeeld van. Het afgelopen jaar hebben onze twee teams als één team geracet om een ​​schoen te creëren die zo dicht mogelijk bij nul koolstofemissies ligt als we maar konden bereiken. De resultaten zijn een spannende stap voorwaarts en hopelijk een voorbeeld voor anderen om te volgen.

Tim Brown, mede-oprichter en mede-CEO bij Allbirds

De gepatenteerde technologieën van ons merk komen samen en werken in synergie samen in het hart van de innovatie. De FUTURECRAFT.FOOTPRINT-tussenzoolcompound is gebaseerd op de populaire Lightstrike-tussenzool van adidas en getest volgens dezelfde prestatienormen. Het is opnieuw ontworpen met Allbirds’ op suikerriet gebaseerde SweetFoam®, dat een koolstofarm natuurlijk bestanddeel biedt.

Het nieuw ontwikkelde bovenmateriaal vertegenwoordigt een andere materiaalsamenwerking en is gemaakt van 70% gerecycled polyester en 30% natuurlijk Tencel – een materiaal gemaakt van houtpulp – voor een soepel, lichtgewicht bovenwerk dat voldoet aan de prestatieverwachtingen met een sterk verminderde koolstofimpact.

FUTURECRAFT ALLVOGELS

“Bij dit project was minder echt meer. Om minimalistisch te blijven, niet alleen in materialen, maar ook in constructie, gingen we tot het uiterste en lieten alleen wat we echt nodig hadden op de schoen om de prestatie-eigenschappen te behouden.” zei Florence Rohart, Sr. Footwear Designer bij adidas. “Zowel de boven- als de buitenconstructie zijn geïnspireerd op het Tangram-principe, waarbij alle afzonderlijke onderdelen in hun geheel zo min mogelijk afval in productie hebben om afval te verminderen.” Jamie McLellan, Head of Design bij Allbirds, toegevoegd.

FUTURECRAFT.FOOTPRINT wordt in mei voor het eerst gelanceerd met een verloting van 100 paar voor adidas Creators Club-leden, waarna een FW21-release wordt uitgebracht die beperkt is tot 10.000 paar en een bredere release in SS22.

*Gemeten ten opzichte van een vergelijkbare hardloopschoen – adizero RC3 bij 7,86 kg C02e.

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Adidas-broek.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart