DRIE PADEN DIE DE TOEKOMST VAN ADIDAS VORMEN OM EEN EINDE TE MAKEN VAN PLASTIC AFVAL

Kan het veranderen van de materialen die we in de sport gebruiken het beëindigen van plastic afval een mogelijkheid maken? Wij geloven dat het kan helpen versnellen naar dat doel. Wij hebben een track record van twintig jaar in het werken aan duurzaamheid en meer recentelijk zijn ze dubbel op reis gegaan om betere oplossingen te zoeken voor hoogwaardige materialen met minimale milieuschade.

Ons idee is om een ​​einde te maken aan plastic afval door producten te ontwikkelen die ofwel: gerecyclede materialen gebruiken, gemaakt zijn om opnieuw gemaakt te worden, of gemaakt zijn met de natuur. We banen nieuwe wegen voorwaarts in elk van deze banen, werkend met een team van medewerkers uit onze branche en daarbuiten, en bepalen het tempo voor de branche in het algemeen.

Materiële innovaties

Als we zeggen gemaakt met gerecyclede materialen, hebben we het over onze producten die gedeeltelijk zijn gemaakt van gerecycled polyester of Parley Oceaan-plastic – geüpcycled plastic afval onderschept op stranden en kustgemeenschappen, om te voorkomen dat het de oceanen vervuilt. Sinds 2015 hebben we meer dan 30 miljoen paar schoenen gemaakt met Parley Ocean Plastic, waarvan de helft vorig jaar alleen al werd geproduceerd.

Einde plastic afval

We gaan de komende maanden samen met Parley een reeks nieuwe missies uitvoeren om de watersystemen van de aarde te beschermen, van oceanen tot bergen en rivieren. Ze zullen allemaal gericht zijn op voorlichting over het effect van plasticvervuiling en hopelijk mensen inspireren om actie te ondernemen, terwijl we ons blijven concentreren op het ontwerpen van oplossingen.

Net zoals onze reis begon met Parley for the Oceans, waarbij we een enkel prototype met de wereld delen, zullen we binnenkort twee nieuwe Parley-prototypes onthullen. De eerste heeft een tussenzool die deels is gemaakt van gerecycled post-productie Boost-materiaal, en het bovenwerk van de tweede bevat houtafval – het zit op een ander Boost-middenzoolconcept dat gedeeltelijk is gemaakt met plantaardige grondstoffen. Beide zijn gemaakt met nieuwe verkennende ontwerpprocessen terwijl we doorgaan met het vinden van duurzamere mogelijkheden en alternatieven voor nieuw polyester.

Ze trappen de aankomende nieuwe Ultraboost-drops af, met nieuwe Ultraboost 21 x Parley en Ultraboost DNA x Parley hardloopschoenen gemaakt met teruggewonnen visnetten die de komende weken worden gelanceerd.

‘Made to be remade’ is een product dat is gemaakt om te worden gedragen, aan ons geretourneerd, vermalen en opnieuw gemaakt tot iets nieuws. Na drie generaties prototypes zullen we op Earth Day 22 april de eerste Ultraboost DNA Made to Be Remade uitbrengen, gemaakt van 100% TPU. UB MTBR is versleten, je kunt de QR-code op de schoen scannen of de adidas-app openen om het retourproces te starten en dan zullen we je door de stappen leiden om je product naar ons terug te sturen.

Futurecraft Loop Anorak

Eerder deze maand hebben we de bètatests afgerond ons Terrex “FUTURECRAFT.LOOP Anorak concept”” met 50 makers wereldwijd. Het is een prototype van een performance-jack dat is ontworpen om te worden geretourneerd en omgevormd tot nieuwe kleding – we mikken op een bredere release in 2022.

Dit is nog maar het begin. We bouwen ook nieuwe manieren om producten langer in het spel te houden via ons Infinite Play-programma. Het omvat productterugname, wederverkoop, verhuur en abonnementsdiensten. We lanceren later dit jaar een terugnameprogramma in de VS en we zullen komend seizoen ook een verhuurprogramma voor Terrex-producten uitproberen in Frankrijk.

Producten die ‘gemaakt zijn met de natuur’ zijn sport- en streetwear die deels is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen – en biedt extra innovatieve opties die op verantwoorde wijze zijn gemaakt met inputs op basis van hernieuwbare bronnen. Vandaag delen we onze eerste schoenen gemaakt met de ondergrondse wortels van paddenstoelen: Stan Smith Mylo.

Onze benadering van innovatie ging altijd over samenwerking met partners, experts en soms concurrenten die ons en onze branche vooruit kunnen helpen. Stan Smith Mylo is het resultaat van een samenwerking met onze vaste partner Bolt Threads – een biotechnologiebedrijf dat zich inzet voor het creëren van de volgende generatie geavanceerde materialen.

MYLO_INNOVATION_PRODUCT

Mylo is een zacht, soepel en sterk materiaal. Het is gemaakt met hernieuwbaar Mycelium, dat is gemaakt met behulp van een groeiproces dat minder dan twee weken duurt en waarbij gebruik wordt gemaakt van een geavanceerde verticale landbouwtechniek, waardoor het kan worden gekweekt in een gecontroleerde laboratoriumomgeving die de opbrengst per vierkante meter verhoogt.

We zijn ongelooflijk enthousiast over Mylo en de materiaalinnovatie en creatiemogelijkheden die het vertegenwoordigt. Het is een veelzijdig materiaal dat elke kleur, afwerking of reliëf kan aannemen, maar we kozen de klassieke Stan Smith als de eerste adidas-schoen die door Mylo werd getransformeerd, voortbouwend op zijn reputatie als een van adidas’ meest iconische en duurzame schoenenfranchises.

Deelnemen aan de missie om een ​​einde te maken aan plastic afval

Naast nieuwe concepten en producten begint onze volgende missie met Parley voorafgaand aan World Oceans Day (8 juni), waar we de kracht van sport zullen gebruiken als een kracht voor verandering, en iedereen opnieuw uitnodigen om “Run For The Oceans” te doen. Sinds 2017 heeft het initiatief meer dan 3 miljoen hardlopers over de hele wereld verenigd, die gezamenlijk 25,5 miljoen kilometer hebben afgelegd en $ 2,5 miljoen hebben opgehaald om Parley te helpen bij het ontwikkelen van verschillende initiatieven en educatieve programma’s in de strijd tegen plasticvervuiling in de zee.

Ren voor de oceanen

Door hardlopers over de hele wereld in staat te stellen het verschil te maken, ruimt het wereldwijde opruimnetwerk van Parley voor elke kilometer die tussen 28 mei en 8 juni wordt gelopen via de adidas Running-app het equivalent gewicht van 10 plastic flessen op, tot een maximum van 500.000 lbs aan zeeplastic afval van stranden, afgelegen eilanden en kustlijnen. In mei komt er meer over hoe je mee kunt doen – ga ondertussen naar adidas.com/runfortheoceans en volg #RFTO op Twitter of Instagram voor het laatste nieuws.

creatSource link

Adidas broek
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart