PRESTATIES EN DE KUNST VAN HET DRUKVERBINDEN MET ONZE NIEUWE MARIMEKKO SAMENWERKING

Vandaag onthullen we een debuutlijn met Marimekko, de allereerste samenwerking op het gebied van sportkleding voor het iconische Finse designhuis. De limited edition-collectie bevat een line-up van mooi, gewaagde stukken die Marimekko’s prentkunst naadloos combineren met functioneel stijl met adidas’ expertise op het gebied van sportprestaties.

De samenwerking met Marimekko markeert een ware botsing van iconen, met een gedeelde geschiedenis van het verleggen van de grenzen van innovatie en stijl gedurende meer dan zeven decennia. De volledig vrouwelijke teams zij aan zij gewerkt om Marimekko’s gewelven te verkennen om tijdloze prints voor dit seizoen en daarna uit te zoeken.

adidas x Marimekko

De eerste gezamenlijke collectie bevat twee legendarische Marimekko-prints: Annika Rimala’s Laine (golf) print uit 1965 en Maija Louekari’s Räsymatto (voddenkleed) uit 2009. De gedurfde levendige patronen zijn nu verweven met handtekening adidas hoogwaardige stoffen voor een collectie die is ontworpen om positiviteit en spel in het alledaagse te inspireren.

Als Finse inwoner ben ik opgegroeid met Marimekko en heb ik hun ontwerpen altijd dicht bij mijn hart gehouden. De mogelijkheid om met hen samen te werken, een merk dat dezelfde waarden deelt van het combineren van functionaliteit en stijl en het gebruik van duurzamere materialen en methoden, voelde als zo’n opwindende en natuurlijke kans. De collectie omvat vele sport- en buitenactiviteiten en combineert het beste van onze expertise in sportprestatiestoffen, met de gewaagde en speelse prints van Marimekko. Het is een onmisbare collectie ontworpen om de innerlijke ontdekkingsreiziger in alles te inspireren.

Josephine Aberg, VP van design bij adidas

adidas x Marimekko_Cycling

De van top tot teen looks zijn ideaal voor het omarmen van verkenningsactiviteiten in de buitenlucht, van zwemmen tot hardlopen, fietsen en wandelen. De collectie is gemaakt met duurzame innovatie in het hart, een prioriteit voor beide merken, en bevat nieuwe materialen en methoden om de impact op het milieu te verminderen, waaronder PRIMEBLUE en PRIMEGREEN gerecyclede garens.

We zijn enorm trots om deze collectie samen met adidas te presenteren. Sinds het begin van Marimekko, 70 jaar geleden, is het onze filosofie geweest om mensen in staat te stellen gelukkig te zijn zoals ze zijn door middel van onze kleurrijke prentkunst. De gedurfde prints van Marimekko passen perfect bij de innovatieve en grensverleggende sportkleding van adidas – deze functionele en toch speelse collectie heeft tot doel het plezier van verkenning in het dagelijks leven te stimuleren.

Deze samenwerking biedt ons een fantastische kans om de kleurrijke wereld en het tijdloze ontwerp van Marimekko aan nog meer mensen over de hele wereld te introduceren, en we hopen dat de boodschap van positiviteit, nieuwsgierigheid en zelfredzaamheid velen zal inspireren.

Rebekka Bay, creatief directeur bij Marimekko

adidas x Marimekko_Swim

De adidas x Marimekko limited edition-collectie is beschikbaar vanaf 1st Juni 2021 op adidas.com.

creatSource link

Adidas broek
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart