TIMOTHY OLSON PROBEERT DE SNELSTE BEKENDE TIJD OVER DE PACIFIC CREST TRAIL

Vanaf het allereerste begin van mijn trailrunningcarrière wilde ik de Pacific Crest Trail (PCT) lopen. Het is een deel van mijn hart, en eindelijk heb ik het stadium bereikt waar ik het hele ding wil doen.

Timothy Olson

Het is eerlijk om te zeggen dat Timothy Olson, adidas TERREX ultrarunner en klimaatactivist, al zijn hele leven bezig is met een Fastest Known Time (FKT)-poging op de PCT. Nadat hij jarenlang het competitieve trailrunning-circuit had gedomineerd, met als hoogtepunt twee eerste plaatsen bij de 100-mijlsrace in de westelijke staten en op een gegeven moment zelfs het parcoursrecord, besloot Timothy zijn inspanningen te concentreren op het sneller rennen van ultra-afstandspaden dan wie dan ook. in geschiedenis. Tijd doorbrengen in de natuur en contact maken met de omgeving staat centraal in Timothy’s filosofie als hardloper, en wat hem onderscheidt van zijn concurrenten is hoe hij de oefeningen van mindfulness en meditatie kanaliseert in zijn hardlopen, waardoor hij zijn lichaam tot het uiterste kan pushen. na dag.

Trailrunning - Timothy Olson

Mindfulness bij hardlopen is voor mij aanwezig zijn in het moment. Bewust zijn van je lichaam, je adem, je omgeving en gewoon opmerken. En terwijl u uw omgeving opmerkt, kunt u meer luisteren naar hoe uw lichaam zich voelt en bij uzelf inchecken. Hoe meer je mindful met je lichaam omgaat, hoe meer je in deze flow-staat kunt komen en jezelf kunt pushen.

De PCT strekt zich uit over 2.650 mijl van de grens tussen de VS en Mexico tot Canada en is het meest iconische voetpad in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn bekendheid ligt niet alleen in het feit dat het het op een na langste voetpad in Amerika is, maar ook in zijn route door een van de meest epische terreinen die Noord-Amerika te bieden heeft – alleen vergelijkbaar met de Appalachian Trail, onderdeel van de National Scenic Trails-groep van beschermde recreatieve land. De PCT heeft altijd een speciale band met Timothy gehad, met secties die hij kon bereiken vanuit zijn huis in Ashland, Oregon, waar hij zijn trailrunning-carrière begon.

De paden beginnen in het dorre Mexicaanse grensgebied van Californië, waar de watervoorziening schaars is en de verzengende temperaturen ervoor zorgen dat wandelaars vaak ’s nachts moeten lopen en op het heetst van de dag moeten schuilen, voordat ze door de gletsjers van de Sierra Nevada trekken, gevolgd door de granieten monolieten van Yosemite National Park. Terwijl het pad door de dichte bossen van Oregon slingert, loopt het langs verschillende actieve vulkanen, met name Mount Hood – de grootste van Oregon – voordat het de beroemde ‘Bridge of the Gods’ bereikt en Washington binnengaat. Vanaf daar bieden de ruige toppen en bergmeren van de Northern Cascades een aantal van de meest adembenemende landschappen op de PCT, maar dit laatste deel van het pad dat naar het noordelijke eindpunt leidt, heeft een extreem hoge mate van neerslag, wat resulteert in natte omstandigheden en overblijvende planten. sneeuwvelden, die hun eigen logistieke uitdagingen vormen voor degenen die het pad proberen te navigeren.

Trailrunning - Timothy Olson

Het spreekt voor zich dat deze poging geenszins een solo-inspanning is – Timothy heeft een toegewijde ondersteuningsploeg die hem naar het noorden volgt, bestaande uit zijn vrouw (die zwanger is van hun derde kind) en twee kinderen, zijn coach en algemeen logistiek meesterbrein Jason Koop . Terwijl je onderweg bent, is er beperkte toegang tot voedsel en water, daarom zal het team van Tim hem op verschillende punten onderweg onderscheppen om ervoor te zorgen dat hij voldoende voeding binnenkrijgt om zijn lichaam op topniveau te laten presteren. De emotionele steun die het hebben van zijn familie en vrienden voor de reis biedt, zal ook de sleutel zijn tot zijn succes, vanwege de pure mentale vermoeidheid van zo’n gigantische uitdaging.

Trailrunning - Timothy Olson

Naast de fysieke en logistieke uitdagingen die het overwinnen van de hele lengte van de PCT met zich meebrengt, is het kiezen van de juiste kleding en uitrusting ook een must, aangezien het pad kronkelt door een breed scala aan klimaten die je uitrusting op de proef zullen stellen. Timothy’s belangrijkste schoen voor de 52 dagen is de adidas TERREX Speed ​​Ultra, ontworpen om met hoge snelheid over lange afstanden en ruig terrein te cruisen. Om herhaalde belasting van zijn voeten te voorkomen, zal hij ook andere TERREX-modellen in zijn routine integreren, op sommige dagen voor de zeer gedempte TERREX Two Parley en op andere voor de TERREX Agravic Boa, die hij leuk vindt vanwege het gemak van aanpassing. Op het gebied van kleding zal het Agravic Pro-assortiment een essentieel onderdeel zijn van zijn kitkeuze, waardoor hij een optimale balans heeft tussen ademend vermogen en bescherming tegen de enorme verscheidenheid aan omstandigheden die hij waarschijnlijk zal doorstaan ​​tijdens zijn reis naar het noorden.

Verhaalupdate:

Op 22 juli bereikte Timothy het noordelijke eindpunt van de Pacific Crest Trail en voltooide hij de 2650 mijl lange route in een verbazingwekkende tijd van 51 dagen, 16 uur en 55 minuten, waarbij hij met succes de ondersteunde FKT van de route claimde. Nadat hij op 1 juni de grens tussen de VS en Mexico had verlaten, legde hij gemiddeld meer dan 50,6 mijl per dag af en beklom hij tijdens zijn reis naar het noorden bijna 17 keer de equivalente hoogte van de Everest. Gefeliciteerd Timothy!

creatSource link

Adidas broek
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart